Gezonde voedings producten en een eetdagboek van Foodcare DB

Hoe kom je op een gezond gewicht?

Ieder mens is uniek en heeft zijn eigen leefstijl. Dat is best lastig als je dit wilt veranderen. Je kunt veel vinden op internet, maar past dit ook bij jou en is dit wel de gezondste manier? Om in een paar weken veel kilo┬┤s af te vallen is niet gezond en zorgt voor het jojo-effect.

Het startpunt is om te berekenen wat voor jou een gezond gewicht is en op welke termijn dat op een verstandige manier haalbaar is. Van hieruit gaan we samen kijken en onderzoeken hoe we naar een gezonde leefstijl toewerken dat bij jou past. Als je het gewenste doel behaald hebt, is de kans klein dat terugvalt in je oude eetpatroon. Je hebt tenslotte geleerd op een goede manier met voeding om te gaan.

Welke begeleiding kun je verwachten

Hieronder kun je lezen welke consulten je, gedurende een begeleidingstraject, kunt verwachten. Ieder persoon en traject is anders, dus aanpassingen in de het aantal consulten en/of de tijdsduur tussen de afspraken is in overleg. Heb je vragen hierover mail me gerust. Het is fijn dat je van tevoren weet hoe het traject eruitziet.

Kennismakings gesprek

Dit gesprek is een oriënterend gesprek en geheel vrijblijvend en kosteloos.
We kunnen telefonisch, online of in mijn praktijk afspreken.

Eerste Consult - Intakegesprek

Het eerste consult neemt ongeveer een uur tijd in beslag. In dit intakegesprek zal ik vragen stellen over je leef- en eetgewoonten, zodat ik een duidelijk beeld krijg van wie je bent. Waarmee ik je advies kan geven dat zo goed mogelijk op jouw levensstyle aansluit. Daarna verricht ik uitgebreide metingen: zoals uw gewicht, lichaamssamenstelling en uw tailleomtrek. Na dit consult houd je een aantal dagen een voedingsdagboek bij van ongeveer 5 dagen incl. het weekend, zodat wij allebei goed kunnen zien wat, hoeveel en wanneer je eet en drinkt. Het dagboek download je en kun je digitaal invullen of uitprinten en handmatig bijhouden. Het ingevulde voedingsdagboek stuur je mij minimaal 3 dagen voor het 2de consult retour.

Tweede Consult - Voedingsadvies

In dit consult bespreek ik met je het voedingsdagboek, zodat wij allebei goed kunnen zien wat je eet- en leefgewoontes zijn. Ik zal het voedingsdagboek analyseren en geef je persoonlijk adviezen om je voedingsgewoonte te verbeteren.
Tijdens dit consult stellen we samen een stappenplan op om reële doelen te kunnen behalen. Je krijgt een op maat gemaakt advies mee, gebaseerd op uw leef- en werksituatie.

Vervolgconsult

Iedere vervolgconsult zal bestaan uit een korte evaluatie, wegen en meten om zo de vorderingen te kunnen bekijken. We zullen samen kijken naar eventuele problemen, vragen en struikelblokken en waar je de aankomende weken aan kan werken. Het uiteindelijke doel is dat je zelfstandig aan de slag kan om gezond en gebalanceerd te eten.

Weegconsult

Tijdens deze afspraak wordt er alleen gewogen en gemeten, maar is er uiteraard ook ruimte voor vragen te stellen.

weegschaal voor het weegmoment

Wil jij gezonder gaan leven en kun je wel wat hulp gebruiken?

Online voedingsadvies pakket

Dit kan zijn via email of online e.d.

  • Online/telefonisch kennismaking en gesprek over huidige leefstijl
  • Online een analyse van de door jou bijgehouden voedingsdagboeken
  • Advies over ongezonde voedingsmiddelen vervangen door gezonde voedingsmiddelen
  • Je krijgt een voorbeeld dagmenu
  • Je ontvangt een aantal gezonde recepten
2022 FoodcareDB